Algemene voorwaarden

 

1. Werking van EnSights

1.1 Door ondertekening van de Leveringsovereenkomst respectievelijk de Gasleveringsovereenkomst, de feitelijke uitvoering van de Levering van Elektrische Energie en/of Gas door Leverancier, omdat Leverancier als leverancier en/of Programmaverantwoordelijke geregistreerd staat ten aanzien van de Aansluiting(en) van Afnemer, en/of accordering ten aanzien van deze voorwaarden in de toegangsportal op de website van Leverancier voor de dienst EnSights, aanvaardt Afnemer onderhavige voorwaarden bij de afname van de dienst EnSights (“Voorwaarden EnSights”).
1.2 Met in acht name van artikel 30 (Online Diensten en Producten en andere mobiele applicaties onder de Leveringsovereenkomst) van die Algemene Voorwaarden bij de Leveringsovereenkomst voor de Levering van Elektrische Energie respectievelijk met in acht name van de artikel 31 (Online Diensten en Producten en andere mobiele applicaties onder de Gasleveringsovereenkomst) van die Algemene Voorwaarden bij de Gasleveringsovereenkomst, alsmede de overige bepalingen van de Algemene Voorwaarden en de Leveringsovereenkomst respectievelijk de Gasleveringsovereenkomst, voor zover deze onderhavige voorwaarden daar niet uitdrukkelijk van afwijken (“Voorwaarden EnSights”), kan Afnemer inzicht krijgen in het dagelijkse verbruik aan Elektrische Energie en/of Gas, al dan niet per Aansluiting en de bijbehorende verbruikshistorie toegankelijk via een beveiligde portal met een daaraan gekoppelde website (“EnSight”).
1.3 De dienst EnSights bestaat maximaal uit 4 modules en minimaal uit 1 module.
a. EnSights start met een module die overzichtelijk inzicht geeft in het dagelijkse verbruik aan Elektrische Energie en/of Gas, al dan niet per Aansluiting en de bijbehorende verbruikshistorie, in ieder geval vanaf het begin van de afname van EnSights (“Basismodule”). Afnemer heeft de mogelijkheid de Basismodule uit te breiden met één of meerdere modules bestaande uit:
b. een vergelijkingsmodule waarmee het energieverbruik per (deel en/of samenstel van een of meerdere) WOZ-object(en) zoals bedoeld in artikel 16 Wet WOZ is te vergelijken, een vergelijking per oppervlakte-eenheid is te maken en/of een door Afnemer gekozen vergelijkingsindicator kan worden uitgevoerd voor zover deze door EnSights geboden wordt en in werking is (“Benchmarking”);
c. een module die een kostenraming opstelt voor het lopende kalenderjaar en/of daaropvolgend kalenderjaar aan de hand van de prijs van Levering en/of de te verwachten prijs van Levering in combinatie met het Verbruik voor het lopende kalenderjaar en/of daaropvolgend kalenderjaar (“Budgetbewaking”);
d. een module die registreert en inzicht geeft in welke mate de overeengekomen Pmax uit de Leveringsovereenkomst respectievelijke de Maximale Uur-hoeveelheid per uur uit de Gasleveringsovereenkomst wordt verbruikt en/of wat (het patroon) van het verbruikte maximale elektrisch vermogen per kwar-tier respectievelijk de maximale hoeveelheid Gas die per uur is afgenomen, is, al dan niet per Aansluiting (“Contractmonitoring”)
1.4 Afnemer kan één of meerdere modules zoals beschreven in lid 4.1 alleen afnemen wanneer hij de Basismodule afneemt.
1.5 Leverancier is gerechtigd om de (omvang en/of inhoud van de) Basismodule, de module Benchmarking, de module Budgetbewaking en/of de module Contractmonitoring aan te passen gedurende de duur van deze Voorwaarden EnSights.
1.6 Om gebruik te kunnen maken van EnSights dient Afnemer op eigen kosten en voor eigen rekening en risico te beschikken over internetverbinding en randapparatuur om EnSights online af te kunnen nemen.
1.7 Afnemer kan geen rechten ontlenen aan (verbruik)gegevens verkregen via EnSights in het kader van het vaststellen van de omvang van de Levering van Elektrische Energie onder de Leveringsovereenkomst en/of de Levering van Gas onder de Gasleveringsovereenkomst en/of correcties daarvan.

 

2. Feitelijke levering EnSights door een Derde

2.1 De terbeschikkingstelling van EnSights ten behoeve van Afnemer vindt plaats door een Derde. Vragen ten aanzien van (het functioneren van) EnSights worden door Leverancier beantwoord, alsmede hulp ten behoeve van (het functioneren van) EnSights wordt door Leverancier geboden, tenzij Partijen als nog schriftelijk anders zijn overeengekomen of daar van geval tot geval uitdrukkelijk andere afspraken over hebben gemaakt. Leverancier kan vragen en/of verzoeken om hulp wel doorspelen naar de Derde en deze Derde inschakelen voor het bieden van de gevraagde oplossing.
2.2 De door Leverancier daartoe gecontracteerde Derde levert ten behoeve van Afnemer de door Afnemer gekozen modules EnSights zoals beschreven in Artikel 4.1. De terbeschikkingstelling van het voorgaande aan Afnemer door deze Derde vindt plaats binnen de online omgeving zoals vormgegeven en bepaald door de Derde.
2.3 Ten behoeve van de uitvoering van het bepaalde in het vorige lid van dit artikel maakt de Derde alleen gebruik van Klantgegevens die hij van Leverancier en/of de Afnemer zelf heeft ontvangen.
2.4 Geheel of gedeeltelijke opschorting, beperking en/of verandering van de feitelijke ter beschikkingstelling van (een of meerdere modules van) EnSights door de Derde, geeft Leverancier het recht deze Voorwaarden EnSights geheel of gedeeltelijk op te schorten, te beperken en/of aan te passen. In dergelijke gevallen is Leverancier eveneens gerechtigd nadere voorwaarden te stellen aan (de voortzetting van en/of de hervatting van) de levering van EnSights. Voorts is Afnemer verplicht om aanwijzingen van Leverancier en/of de Derde op te volgen in verbinding met het bepaalde in deze Voorwaarden EnSights.
2.5 Tenzij Leverancier de Derde daar schriftelijk om heeft verzocht, besluit de Derde naar eigen inzicht wanneer er onderhoud en/of reparatie gepleegd moet worden, alsmede wat voor een onderhoud en/of reparaties er aan EnSights gepleegd dienen te worden. Indien en voor zover Afnemer van het voorgaande enig nadeel ondervindt komt en/of blijft dit voor zijn rekening en risico, evenals eventuele kosten. Tenzij voor het begin van het onderhoud en/of herstel schriftelijk anders is aangegeven, vinden herstel en/of wijzigingen zo snel mogelijk plaats en zijn deze werkzaamheden binnen 15 werkdagen na het begin ervan afgerond door de Derde.

 

3. Bescherming Persoonsgegevens

3.1 Door een machtiging af te geven aan Leverancier geeft Afnemer de uitdrukkelijke toestemming in de zin van artikel 4 sub 11 Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”) aan Leverancier om als verwerkingsverantwoordelijke in de zin van artikel 4 sub 7 AVG en/of verwerker in de zin van artikel 4 sub 8 AVG bij Afnemer zelf, naast Afnemer bij de voor de Aansluiting(en) relevante Netbeheerders en/of naast Afnemer bij de voor de Aansluiting(en) relevante Meetverantwoordelijke(n) meetgegevens, verbruikshistorie, transportwaarden, meterstanden, 5-minutendata per PTE en/of stamdata, daaronder begrepen persoonsgegevens in de zin van artikel 4 sub 1 AVG, (“Klantgegevens”) op te kunnen vragen, daarover aldus te beschikken, deze te kunnen verwerken en bewerken, alsmede deze door te kunnen sturen aan de Derde zodanig dat deze Derde in staat kan worden gesteld op te treden als verwerker in de zin van artikel 4 sub 8 AVG, derde in de zin van artikel 4 sub 10 AVG, alsmede in staat wordt gesteld om uitvoering te geven aan EnSights onder de voorwaarden daarvan.
3.2 Met het oog op het bepaalde in het vorige lid heeft Leverancier alle noodzakelijke en passende technische en organisatorische maatregelen getroffen deze Klantgegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Voorts heeft Leverancier er voor gezorgd dat de door haar ingeschakelde Derde heeft verklaard datzelfde te hebben gedaan. Daartoe hebben Leverancier en de Derde een Bewerkersovereenkomst gesloten.

 

4. Online omgeving EnSights

4.1 Om gebruik te kunnen maken van de dienst EnSights dient Afnemer via de website van Leverancier binnen de online omgeving van EnSights, een gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen en/of aan te maken. Voorts draagt Afnemer zelf alle risico’s en eventuele kosten in verband met de (toegangs) vereisten met betrekking tot de online omgeving van EnSights.
4.2 Het voornoemde toegangsrecht van Afnemer en gebruik van (de online omgeving van) EnSights is persoonlijk, exclusief en niet voor (sub)licentie, overdracht en/of (feitelijk) gebruik door derden vatbaar, tenzij Leverancier voorafgaand schriftelijk toestemming daarvoor heeft gegeven aan Afnemer.
4.3 Alle rechten van intellectueel eigendom op (de online omgeving van) EnSights liggen bij of zijn in licentie bij Leverancier. Het gebruik van EnSights door Afnemer heeft geen overdracht van het intellectueel eigendom, geheel noch gedeeltelijk, van Leverancier naar Afnemer tot gevolg en doet geen enkel ander recht ontstaan.
4.4 Alle informatie die is weergegeven binnen (de online omgeving van) EnSights, is met de grootste zorg samengesteld. Desondanks kan de informatie gedateerd, vertraagd en/of incorrect zijn. Voorts is Leverancier, ongeacht reeds gecommuniceerde informatie, niet gebonden aan via EnSights gepubliceerde informatie, noch kan Afnemer daar enig recht aan ontlenen in haar relatie(s) met Leverancier. Via EnSights gepubliceerde informatie kan voor Leverancier niet leiden tot enige aansprakelijkheid en/of enige andere gehoudenheid.
4.5 Leverancier is gerechtigd om Afnemer de toegang tot (de online omgeving van) EnSights te ontzeggen en/of reeds gecommuniceerde informatie te herroepen en/of te annuleren, indien Leverancier daartoe gegronde redenen heeft. Gebruik van deze bevoegdheid door Leverancier leidt niet tot enige verplichting tot schadevergoeding en of ander gehoudenheid van de Leverancier.
4.6 Leverancier betracht de zorgvuldigheid bij het (laten) onderhouden, (laten) beveiligen en beschikbaar stellen van (de online omgeving van) EnSights die redelijkerwijs van haar verwacht mag worden. Niettemin kan Leverancier de beschikbaarheid van (de online omgeving van) EnSights en de volledigheid, juistheid en actualiteit van de daarop getoonde gegevens niet (onder alle omstandigheden) garanderen, bijvoorbeeld maar niet uitsluitend tijdens situaties van regulier en bijzonder onderhoud aan (de online omgeving van) EnSights, stroom- en/of internetstoringen of systeeminbreuken door derden. Leverancier spant zich in eventuele overlast voor Afnemer zoveel mogelijk te beperken.
4.7 Indien om wat voor een reden dan ook (de online omgeving van) EnSights niet of gebrekkig functioneert en/of geen of gebrekkig gegevens publiceert ten bate van EnSights, zal Leverancier een nieuwe referentie ten behoeve van EnSights vaststellen die zoveel mogelijk aansluit bij voornoemd referentiesysteem.

 

5. Vergoedingen EnSights

5.1 Afnemer is een vergoeding verschuldigd aan Leverancier in verbinding met de uitvoering van de dienst EnSights indien dit is overeengekomen in de Leveringsovereenkomst en/of Gasleveringsovereenkomst. De aard en de hoogte van deze vergoedingen zijn opgenomen in de Leveringsovereenkomst en/of Gasleveringsovereenkomst.
5.2 Alle in de Overeenkomst genoemde vergoedingen zijn exclusief eventuele van toepassing zijnde belastingen, toeslagen en heffingen welke Afnemer eveneens dient te voldoen. Voorts is Afnemer zelf verantwoordelijk voor een correcte en tijdige afdracht van enige belasting, heffing en/of toeslag zoals hiervoor bedoeld.
5.3 Alle vergoedingen die Afnemer aan Leverancier dient te betalen, worden betaald conform het daartoe bepaalde in de Leveringsovereenkomst en/of Gasleveringsovereenkomst.

 

6. Aansprakelijkheid

6.1 Leverancier is nimmer aansprakelijk voor tekortkomingen in de nakoming van haar verplichtingen en/of de verplichtingen van de Derde uit hoofde van en/of in verbinding met het ter beschikking stellen van EnSights, noch voor enige buitencontractuele verplichting in verbinding hiermee, tenzij er sprake is van bewuste roekeloosheid of opzet van Leverancier. Indien en voor zover Leverancier aansprakelijk is, komt alleen directe schade voor vergoeding in aanmerking en is indirecte en/of gevolgschade, evenals vergoeding van milieuschade en/of gederfde winst uitgesloten van vergoeding. Voorts is in voornoemde gevallen van aansprakelijkheid van Leverancier, de door Leverancier te betalen vergoeding beperkt tot maximaal € 50.000,- per jaar ongeacht het aantal gebeurtenissen.
6.2 Behalve in geval van opzet of bewuste roekeloosheid van Leverancier, vrijwaart Afnemer Leverancier van elke aanspraak of claim van derden in verband met het ter beschikking stellen van EnSights.

 

7. Overmacht

7.1 In aanvulling op het bepaalde omtrent overmacht in de Algemene Voowaarden bij de Leveringsovereenkomst en de Algemene Voorwaarden bij de Gasleveringsovereenkomst, is Leverancier gerechtigd zich op overmacht te beroepen wanneer de Derde zich op overmacht beroept in het kader van het ter beschikking stellen van EnSights, de Derde om welke reden dan ook op enigerlei wijze (tijdelijk, geheel of gedeeltelijk) in gebreke is/blijft in de nakoming van zijn verplichtingen in verbinding met het ter beschikking stellen van EnSights.
7.2 In geval van Overmacht van Leverancier, zijn gedurende de overmacht de verplichtingen van Leverancier niet louter opgeschort maar is hij bevrijd van zijn verplichtingen onder deze, met uitzondering van het bepaalde in Artikel 3 (Bescherming Persoonsgegevens), en is hij niet gehouden tot nalevering van de tijdens overmacht niet geleverde diensten EnSights.

8. Rangorde en duur

8.1 Deze Voorwaarden EnSights zijn een integraal onderdeel van de Leveringsovereenkomst respectievelijk de Gasleveringsovereenkomst. In geval van strijdigheid tussen het bepaalde in de Leveringsovereenkomst respectievelijk de Gasleveringsovereenkomst en het bepaalde in deze Voorwaarden EnSights, heeft het bepaalde in deze Voorwaarden EnSights voorrang.
8.2 Deze Voorwaarden EnSights treden in werking op de datum waarop Afnemer de Bijlage EnSights heeft getekend dan wel deze Voorwaarden EnSights heeft geaccordeerd via de toegangsportal op de website van Leverancier voor de dienst EnSights. De dienst EnSights treedt in werking op het moment wanneer Afnemer voor het eerst toegang heeft tot de dienst EnSights na gebruik van zijn gebruiksnaam en wachtwoord in de online omgeving van de dienst EnSights.
8.3 De dienst EnSights eindigt bij enig einde van de Leveringsovereenkomst respectievelijk Gasleveringsovereenkomst. Voorts eindigt deze Voorwaarden EnSights in het geval dat Leverancier besluit tot beëindiging daarvan, om welke reden dan ook. Indien en voor zover Leverancier dat noodzakelijk acht, kan zij een dergelijke beëindiging per direct zonder nadere termijn doorvoeren. Gebruik van deze bevoegdheid door Leverancier kan niet leiden tot enige aansprakelijkheid of enige gehoudenheid voor Leverancier. Ingeval van enig einde van deze Voorwaarden EnSights lopen de verplichtingen van ieder der Partijen door voor zover noodzakelijk in verband met de correcte afwikkeling van deze Voorwaarden EnSights vanwege de beëindiging en/of einde daarvan.

 

 

Versie november 2018
engie-zakelijk.nl
ENGIE Energie Nederland N.V., Grote Voort 291, 8041 BL Zwolle
Handelsregister Zwolle 05043978 - BTW-nr. NL008357523B01 -
IBAN NL16 INGB 0692 1151 02 - BIC INGBNL2A